Министерства

Министерство Биографија на министер
Министерство за одбрана Радмила Шекеринска
Министерство за внатрешни работи Оливер Спасовски
Министерството за надворешни работи Никола Димитров
Министерство за финансии Драган Тевдовски
Министерство за здравство Арбен Таравари
Министерство за правда Билен Саљији
Министерство за транспорт и врски Горан Сугарески
Министерство за економија Крешник Бектеши
Министерство за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски
Министерство за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски
Министерство за труд и социјална политика Мила Царовска
Министерство за образование и наука Рената Дескоска
Министерство за локална самоуправа Сухејл Фазлиу
Министерство за култура Роберт Алаѓозовски
Министерство за животна средина и просторно планирање Садула Дураки
Mинистер без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски
Министер без ресор задолжен за дијаспора Едмонд Адеми
Министер без ресор задолжен за странски инвестиции Аднан Ќахил
Министер без ресор задолжен за имплементација на Стратегијата за подобрување на состојбата на Ромите во Република Македонија Самка Ибраимовски
Министер без ресор задолжен за регулатива за подобрување на инвестициската клима за домашните претпријатија Зоран Шапуриќ
Mинистеркa без ресор задолжена за странски инвестиции Зорица Апостолска
Mинистер без ресор, задолжен за странски инвестиции Рамиз Мерко